A Bellreguard es juga la gran final de raspall

26/07/2013

Punxa i Coeter II contra Pepe, Moro i Xoto en la partida que decidix el títol, esta nit a les 23.30 hores

El trinquet de Bellreguard acull hui divendres a les 23.30 hores la gran final de la XX Lliga de raspall – “Trofeu Diputació de València”, que enfrontarà als equips de Punxa de Piles i Coeter II de Simat de Valldigna contra Pepe de la Llosa de Ranes, Moro d’Alcántera del Xúquer i Xoto de Genovés. Es juga la final més important del raspall professional per equips en un dels temples de la modalitat, el trinquet regentat per la família “El Zurdo”, una partida on els cinc jugadors arriben en plenitud de condicions i amb les màximes aspiracions.

Cap dels equips vol ser el favorit, però després de l´ho que s´ha vist en tota la competició la parella de Punxa i Coeter II, eixirà amb la càtedra a favor seu encara que si és veritat que en semifinals van patir contra Ricard, Alberto i Miravalles, guanyant per 25 a 15. En la primera fase van véncer Pepe, Moro i Xoto en el trinquet d’Oliva, per 25 a 5, encara que en la final no serà el mateix ja que es tracta d’una partida diferent i hi ha molt en joc. Només han perdut en una partida, quan ja estaven classificats. Els dos jugadors han format una parella quasi perfecta on és molt difícil aconseguir fer el “quinze”. Per a Punxa amb 23 anys, serà un gran dia, la seua primera gran final després de tres o quatre anys jugant amb els millors. Coeter II, el veterà de l’equip jugara la seua quinta final de la Lliga, aspirant al seu segon títol. Esta temporada ha aconseguit el Màsters i el trofeu d’hivern de professionals.

El trio va ser tercer en la primera fase i en la semifinals van guanyar a l’equip favorit en la seua eliminatoria, format per Moncho, Sanchis i Sagasta, per 25 a 10. Pepe, Moro i Xoto es van compenetrar molt bé en la semifinal per a derrotar els seus rivals i en la gran final hauran de jugar millor encara si volen aconseguir la victòria, ja que la parella rival és letal amb la seua pegada. Pepe, amb 21 anys no sols ha debutat en la competició més important sinó que de moment ha arribat a la gran final, en un any magnífic per a ell; campió de l’individual sub-23, campió del Trofeu d’hivern de professionals, subcampió del Circuit sub-23 de raspall i campió del Màsters de raspall. El Moro, arriba a la seua quinta final després d’uns anys allunyats del món professional per a disfrutar de les competicions de clubs, aspira al seu quint títol. En la posició de punter, jugarà Xoto,  altre jove de l’escola del Genovés que vol alçar la seua segona Lliga, en una temporada on ha aconseguit guanyar el Màsters de raspall. Es troba en un gran moment de forma. Bellreguard lluirà com sempre una gran imatge en una cita on tots els aficionats de la modalitat estaran pendents de la partida més important per a veure qui és el nou campió després de la victòria en 2012, de Waldo i Sanchis en el trinquet de Piles.