La Pilota Valenciana present en la nova publicació esportiva de l´Ajuntament de València

14/12/2011

La Pilota Valenciana present en la nova publicació esportiva de l´Ajuntament de València

Victor Agulló ha sigut la persona encarregada de preparar el bloc de pilota valenciana del llibre;  “València, capital Europea de l´Esport 2011”.

Multitudinaria presentació la celebrada ahir a la Sala d’Actes del Complex Esportiu Petxina, amb motiu de la presentació del llibre “València 2011, visió històrica de l’Esport popular valencià (1868-2011)”, per ser Valencia i en aquest 2011, l’any de la capitalitat europea de l’esport.

L’acte fou presentant pel regidor d’esports de València, Cristóbal Grau, que va estar acompanyat per Mateo Castellá, el director general de l’esport, que va recalcar que el llibre que es presentaba “era un punt de trobament de tots els esports que allí quedaben reflectits. El llibre recull la història dels esports més populars practicats des de 1868 a la capital valenciana: ciclisme, carreres populars –dels que hi ha haber una nodrida presència- travesía al port, pilota valenciana, corregudes de joies, tir i arrosegament, vela llatina i patinatge.
Representant el món de la pilota valenciana estigueren presents el president de la FPV, José Daniel Sanjuán, els vicepresidents, Juan Contreras y Conrado Ferrando, Rovellet, el trinqueter de Pelayo, Arturo Tuzón, el club Tambori y diversos técnics federatius de València.

El capítol dedicat a la pilota valenciana ha sigut elaborat pel sociòleg de la Universitat de València, Víctor Agulló. Víctor arreplega els aspectes més destacats del nostre esport a València i les seues pedanies, passant per una extensa entrevista amb el trinqueter de l’únic trinquet amb activitat professional, tot i haver-hi més de 14 en el segle XIX, una altra de gran interés sobre Grau, sense oblidar a Fredi o Rovellet. També parla sobre la intensa activitat que desenvolupa la Federació, les escoles municipals de València, i l’intensa activitat de les falles. Els autors agrairem a l’Ajuntament de València que s’haguera enrecordat dels esports populars practicats al cap i casal per a ajudar a mantindre el patrimoni cultural de la ciutat i les seues pedaníes. El treball ha servit per a consultar fons orals molt valuases en tots els indrets que he visitat durant més de sis mesos”.